KABE Husvagnar AB investerar och nyanställer

2017-03-10

För att möta den ökade efterfrågan på företagets produkter kommer KABE investera i en ny fabrik och därmed möjliggöra en utökad produktion av både husbilar och husvagnar.

KABE kommer att flytta produktionen av väggar, tak och golv från nuvarande fabriker till tidigare förvärvade industrilokaler i Tenhult.

På den yta som frigörs i nuvarande husbilsfabrik ska en helt ny produktionslina byggas upp, där de exklusivaste husbilarna ska tillverkas.

Investeringen beräknas uppgå till cirka 50 miljoner kronor och avser främst inköp av nya maskiner för limning, press och fräsarbeten.

KABE Husvagnar AB ser ett behov av att anställa ett 50-tal nya medarbetare under det närmaste året, både produktionspersonal, arbetsledare och tjänstemän.

Med denna investering kommer KABE att få en ännu effektivare och mer flexibel produktion, vilket ger ytterligare möjligheter att bredda produktsortimentet.

Arbetet med flytten har påbörjats och första delen beräknas stå färdig sommaren 2017.

KABE-koncernens huvudsakliga verksamhet består av tillverkning och försäljning av husvagnar, husbilar och campingtillbehör till den Europeiska marknaden. Med starka varumärken och ett brett produktsortiment ska KABE vara en fullsortimentsleverantör till återförsäljarna. KABE har sedan starten ständigt utvecklats och är idag en koncern med dotterbolag såväl i Sverige som utomlands. Totalt omsätter koncernen ca 2,0 miljarder kronor (2016) och antalet anställda uppgår till drygt 530 personer. KABE AB är noterat på OMX Nordiska Börs, Stockholm, Nordiska Listan, Small Cap.

Vidare upplysningar lämnas av VD och koncernchef Alf Ekström. Telefon 036-393701 Mobil 070-7442994.

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.