Förändring i koncernledningen

2020-09-14

Peter Blomqvist, verkställande direktör för KABE Groups dotterbolag Adria AB har på egen begäran beslutat sig för att lämna KABE-koncernen för nya utmaningar.

Peter har under flera år framgångsrikt drivit Adria ABs verksamhet och tillsammans med sina medarbetare levererat stark tillväxt varigenom Adria idag har en marknadsledande position i Sverige, Norge och Finland för både husbilar och husvagnar. KABE-koncernen tackar Peter för hans insatser inom koncernen och önskar honom lycka till i sina framtida utmaningar.

Johan Skogeryd har utsetts till ny verkställande direktör för Adria AB. Johan tillträder sin befattning 1 november 2020 och kommer arbeta parallellt med Peter under en övergångsperiod. Johan kommer även ingå i koncernledningen.

Johan har tidigare under flera år varit chef för KABE ABs försäljningsavdelning och har mångårig erfarenhet av branschen samt återförsäljarkåren. Johan kommer närmast från ledningsgruppen för bemanningsföretaget OnePartnerGroup Jönköping AB. Dessförinnan var Johan under sju år försäljningschef och marknadschef för elithockeylaget HV71.

– Vi är väldigt glada att Johan Skogeryd åter blir en del av KABE Group. Johan är en mycket uppskattad ledare och har erfarenhet av koncernen, branschen och återförsäljarna. Hans kompetens inom marknad, försäljning och förmåga att leda kommer att vara en värdefull tillgång för Adria AB och koncernen, säger Alf Ekström, KABE Groups verkställande direktör och koncernchef.

 

Denna information är insiderinformation som KABE GROUP AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbrukförordning.

Informationen lämnades, genom ovananstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 september 2020 kl. 15.00 CET.

KABE-koncernens huvudsakliga verksamhet består av tillverkning och försäljning av husvagnar, husbilar och campingtillbehör till den Europeiska marknaden. Med starka varumärken och ett brett produktsortiment ska KABE vara en fullsortimentsleverantör till återförsäljarna. KABE har sedan starten ständigt utvecklats och är idag en koncern med dotterbolag såväl i Sverige som utomlands. Totalt omsätter koncernen ca 2,36 miljarder kronor (2019) och antalet anställda uppgår till drygt 607 personer. KABE Group AB är noterat på OMX Nordiska Börs, Stockholm, Nordiska Listan, Small Cap.

Vidare upplysningar lämnas av VD och koncernchef Alf Ekström. Telefon 036-393701 Mobil 070-7442994.

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.