Vinnande teknik som gör ditt KABE-liv enklare

Alla KABEs husbilar samt husvagnarna i Royal- och Imperial-serierna är utrustade med marknadens mest sofistikerade system för styrning och övervakning av fordonets olika funktioner.

KABE Smart D, som systemet heter, bygger på samma principer som dagens datorstyrda elsystem i personbilar. Från en enda manöverpanel kan du styra värme, belysning, AC med mera. Du kan hålla koll på färskvatten, gråvatten och spänningsnivån i elsystemet. Systemet har också larmfunktioner som talar om när det är dags att göra service eller om någon säkring har lösts ut.

Europeisk vinnare

2017 utsågs KABE Smart D till vinnare i European Innovation Award i Stuttgart. Det prestigefyllda priset i kategorin Connectivity, alltså Uppkoppling, delas ut av Europas ledande facktidskrifter till producenter i campingbranschen som tagit fram särskilt innovativa idéer och produkter.

Sedan dess har Smart D-systemet utvecklats ytterligare. 2019 belönades KABE med ännu en European Innovation Award för sin banbrytande produkt, SmartVent, som är ett nytt avancerat ventilationssystem med vämeåtervinning. SmartVent finns som tillval i KABEs premiumhusvagnar i Imperialserien och är då en integrerad del i Smart D.

- Att för andra gången stå som vinnare på European Innovation Award-galan på världens största turistmässa är en riktigt fin bekräftelse på att KABE fortsätter att leva upp till sin välkända slogan ”Alltid steget före”, konstaterar Mikael Blomqvist, som är VD och teknisk chef på KABE och systemets upphovsman.

Fokus på enkelhet

Med KABE Smart D slipper du hantera olika displayer i din husbil eller husvagn. Allt finns samlat på en överskådlig touchscreendisplay med tydliga symboler. Panelen är designad med fokus på enkelhet och användarvänlighet.

- På startsidan finns alla knappar för belysning med digitala skjutreglage för dimmer. Allt som gäller värme visas på en egen sida, där golvvärmen kan regleras och temperaturen enkelt kan höjas eller sänkas. Aktuell status på färskvattennivå, gråvatten och batterispänning visas överskådligt på panelens informationssida.

Från 2021 väljer du själv vilket språk du vill navigera med på din KABE Smart D.

Sätt på AC:n från stranden

Hela Smart D-systemet kan dessutom fjärrstyras med hjälp av tillvalet KABE Smart D Remote och en app. KABE Smart D Remote är uppbyggd kring en 4G-router med externa antenner och ett mobilt modem. På så sätt blir ditt KABE-liv ännu enklare, förklarar Mikael.

- Du kan till exempel köra igång AC-anläggningen innan du lämnar stranden en varm sommardag och komma hem till en sval och skön inomhusmiljö. Du kan sätta på värmen från bilen på väg till husvagnen i fjällen eller släcka all belysning när du ligger kvar i sängen.

Förutom att kunna styra uppvärmning, belysning och hålla koll på husbilens funktioner och larm via telefonen får du också tillgång till riktigt bra trådlös internetuppkoppling på resan.

KABE Smart D Remote appen är ett tillval till Smart D panelen, se kostnad i vår konfigurator. I KABE Smart D Remote ingår 36 månaders abonnemang i köpet. Efter 36 månader löpt ut, tillkommer en årlig avgift för användning av appen.

KABE interiör


KABE Smart D husvagn

KABE Smart D


KABE Smart D Remote

KABEs app Smart D Remote


KABE vinner prestigefullt pris

KABE belönades med första pris i kategorin “Connectivity” (Uppkoppling) med sitt elsystem KABE Smart D.

> Läs artikel om priset från European Innovation Award (EIA)

Smart D

Manöverpanelen KABE SMART D övervakar din husbil. Härifrån kan du också styra funktioner. Panelen är designad med fokus på användarvänlighet och har en lättöverskådlig touchscreen display.

Översikt - KABE

Översikt

På startsidan visas alla knappar för belysning och digitala skjutreglage för dimmer. Här ser du också temperatur, både ute och inne, och klocka.

Belysning - KABE

Belysning

All information och styrning gällande värme visas på en egen sida. Här höjer och sänker du värmen smidigt med digitala skjutreglage.

Status - KABE

Status

Aktuell statusinformation om färskvattennivå, gråvattennivå och batterispänning visas på ett överskådligt sätt.

Vanliga frågor & svar

Ladda ner appen Smart D Remote

Smart D på Google play Smart D på Appstore

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.