Världsunikt värmesystem

KABE har en ledande roll inom teknikutvecklingen i branschen och har tidigare belönats med det prestige-fyllda priset European Innovation Award i teknikkategorin för manöverpanelen Smart D och ventilationssystemet KABE-Smart Vent.

2021 presenterar KABE ytterligare en världsunik innovation i form av zonvärme för husbil och husvagn.

- KABEs vattenburna golvvärmesystem kan styras separat med KABEs AGS II Pro och nu blir det dessutom möjligt att reglera värmen i två separata zoner och välja olika temperaturer i bodelens fram- och bakände, berättar Mikael Blomqvist.

Zonvärmen ökar komforten och skapar ännu bättre förutsättningar att få precis den värme man vill ha. Det går exempelvis att höja temperaturen enbart i husbilens främre del, vid sittgruppen och i hytten. Något som Mikael tror kommer att uppskattas av många vintercampare.

- Uppvärmningen i husvagnens eller husbilens toalettutrymme är kopplad till golvvärmens returslinga, så där finns alltid ett behagligt skönt klimat oavsett vilka val du gör i de två separata värmezonerna.

KABEs zonvärme har utvecklats i samarbete med Alde och är från och med modellåret 2021 standard på alla husbilar och husvagnar i KABEs Imperial-serier, avslutar Mikael Blomqvist.

- Det finns inga genvägar. Man måste ta hänsyn till alla dessa tre delar, annars kan du inte bygga en produkt som fungerar lika bra på vintern som på sommaren.

"Zonvärmen ökar komforten och skapar ännu bättre förutsättningar att få precis den värme man vill ha."

Mikael Blomqvist, teknisk chef och vice VD, ansvarig för utvecklingen av zonvärme på KABE i samarbete med Alde.

Zonvärme system illustration

Läs mer nyheter i vår tidning Husbilsliv!

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.