Till Alpina VM i Åre med husbil från KABE

Frida Hansdotter har vunnit världscupen i slalom och är regerande OS-mästarinna. Nu är hon också ägare till en husbil från KABE! Premiärturen går till Alpina VM i Åre där den svenska världsstjärnan använder husbilen för att kunna förbereda sig i lugn och ro inför mästerskapsstarten på hemmaplan.

- Så fort jag kliver in i husbilen är jag hemma. Här har jag mina egna prylar och det är lätt att koppla av. Jag kan äta och vila när det passar mig och i kylskåpet finns precis det jag behöver för att må bra under träning eller tävling, säger Frida.

Classic i740 LGB

Husbilen är en helintegrerad KABE Classic i740 LGB med stort rejält lastutrymme. Totallängden på knappt 7,40 är precis lagom tycker Frida, som vill ha en lättkörd bil som inte är så stor och framförallt går att köra med ett vanligt B-körkort. Totalvikten är 3500 kilo.

Att det skulle vara en husbil från svenska KABE kändes ganska självklart, då användningen på vintern ställer särskilda krav på värmesystem, isolering, ventilation och liknande.

- Jag åker skidor från augusti till maj, så det kommer att blir många turer i snö och minusgrader, konstaterar Frida. Däremellan är det fys-träning som gäller och eftersom både jag och min sambo Richard gillar att resa så är husbilen perfekt för oss även på sommaren. Då kan träningen kombineras med lite vanligt semesterliv också.

VM Åre Frida Hansdotter - KABE Husbil

Familjemänniska

När Frida var yngre hade familjen husvagn och hon har många positiva minnen från somrarnas camping och vinterveckor med husvagnen i fjällen. Tanken på att själv skaffa husbil växte fram i takt med att hon såg andra skidåkare använda husbil i samband med tränings- och tävlingsresor.

Som nybliven KABE-ägare har hon redan insett fördelarna med att kunna resa bekvämt och ha tillgång till ett eget boende.

- Husbilen underlättar också för mina nära och kära att följa med på tävlingarna. Jag är en riktig familjemänniska och stödet från sambo, föräldrar och syskon betyder mycket för mig. De är en del av mitt team, förklarar Frida.

Vi på KABE önskar Frida Hansdotter stort lycka till på den fortsatta resan mot nya alpina segrar!

PS: Du kan följa Frida med husbilen via KABE på Facebook och Instagram. Frida har också ett eget Instagramkonto där hon delar med sig av sina personliga upplevelser från den alpina världen: instagram.com/hansdotterfrida

VM Åre Frida Hansdotter - KABE Husbil

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.