Husbilen som Team Northug älskar

Se och hör hur team Northug hyllar svensken! Och kolla vad Petter har i kylskåpet när hans pappa John Northug tar dig med på en exklusiv rundtur i teamets heligaste: Husbilen som ska göra världens kanske bästa skidfamilj ännu bättre.

Tro det eller ej, men det finns en svensk som Petter Northug älskar. Förvisso en husbil, team Northugs svenska KABE är åtta meter lyx på fyra hjul. I filmen får du följa med pappa John när han guidar runt i husbilen som familjen själva kallar ett mobilt hotell.

Kungligt

- Den har förändrat våra liv och fungerar fantastiskt bra för killarna, både vad gäller tävling och träning. Den är helt kunglig både på vägen och i alla sammanhang, säger en begistrad och fullständigt husbilsfrälst John Northug.

Skräddarsydd

Den skräddersydda specialversionen av KABE Travel Master i810 LT bär bröderna Petter, Thomas och Evens autografer. Den väger över 4 ton och har alla de faciliteter som man kan önska sig. Tre sängar, ett modernt kök, ett rymligt badrum med dusch och toalett, sittgrupp i skinn och ytterligare en säng framme i bilen som kan sänkas ned ifrån taket. Och med så mycket garderobsutrymmen att pappa John får jobba lite med logistiken.

På Husvagns- och husbilsmässa

På den kommande mässan Husvagn Husbil på Elmia den 12 - 15 september kan du se bilen, då den kommer att ställas ut i KABEs monter.

Tour de Ski

- Husbilen har visat sig vara så perfekt och mitt i prick för våra behov att Petter vill ha den med på sin höghöjdsträning, berättar pappa Northug.

Under Tour de Ski blev det extremt mycket uppmärksamhet kring den buss som Petter då disponerade. Allt tyder nu på att superstjärnan tar med sig KABE-husbilen istället, som också ska användas under World Cup.

Stjärnor med husbilar

Gunde Svan, som på sin tid låg före konkurrenterna vad beträffar förberedelser, var den första skidstjärnan som skaffade sig en husbil. Även Ole Einar Bjørndalen har en specialdesignad husbil för att optimera sina förberedelser inför sitt sista OS.

- Vi måste erkänna att svenskarna är duktiga på saker som detta, konstaterar team Northug med hänvisning till den husbil från KABE som är lagets förstahandsval.

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.