NYHET - Royal 600 CXL

KABE Royal är en storsäljande husvagnsserie som uppskattas av alla som värdesätter hög komfort, design och teknik. Nu kompletteras den trivsamma 600-storleken med en alldeles ny planlösning, där den mysiga hemmakänslan betonas ännu mer.

Förbeställ en Royal 600 CXL

Kontakta din KABE återförsäljare

När du stiger in i nya Royal 600 CXL kommer du rakt in i ett välkomnande vardagsrum. Den traditionella U-formade soffan i vagnens front har förlängts med en vinklad del som skapar en extra bekväm och rymlig sittgrupp som inbjuder till måltider och samvaro med familj och vänner. Över sittgruppen finns en stor Heki II taklucka med härligt ljusinsläpp.

I soffans ryggstöd mot köket döljer sig ett manuellt höj- och sänkbart TV-fäste med möjlighet att ha en rejäl TV, med upp till 32 tums-skärm. Här blir filmkvällarna i husvagnen precis lika sköna som hemma och när TV:n inte används försvinner skärmen ner i soffans elegant utformade ryggstöd.

– Flertalet KABE-ägare använder sin husvagn väldigt mycket, även under den kalla och mörka årstiden då man vistas mer inne i vagnen. Den här planlösningen tror jag därför kan vara tilltalande för ganska många, säger Patrik Trofast, som är ansvarig för försäljningen av KABE på den svenska marknaden.

Royal 600 CXL - KABE 2022

Nytt vinkelkök

I KABE Royal ingår det mesta av det bästa redan i standardutförandet. Det märks bland annat i det välutrustade köket. 600 CXL är inget undantag, även om planlösningen i köket skiljer sig en hel del från de övriga modellerna i Royal-serien.

– Royal 600 CXL är utrustat med ett helt nytt vinkelkök. Här finns Royal-seriens stora fina fyrlågiga spis med ugn, rejäla arbetsytor, funktionellt inredda skåp och lådor samt Dometics stora kylskåp med dubbelhängda dörrar som gör att kyl och köldfack kan öppnas från två håll, berättar Patrik Trofast.

Den allmänt höga köksstandarden gör det lätt att känna sig hemma bland stekpannor och kastruller.

Snickerierna är försedda med KABEs nya stilfulla träfolie, Nordic Oak, som matchas med ett milt lattefärgat laminat i bordsskivorna, gråmelerade bänkskivor och stänkskivor i köket samt ljusa vägg- och golvmattor.

Planlösningar

Planlösning XV2 - Royal 600 CXL - KABE 2022
Planlösning DXL - Royal 600 CXL - KABE 2022

Komfort och funktion

De ergonomiskt formade dynorna i soffgruppen har antiglidfunktion på undersidan för ännu bekvämare sittkomfort. Royal- serien erbjuder fyra alternativa textilkollektioner och tre varianter i skinn, som alla harmoniserar med den övriga inredningen.

– I en av sofforna döljer sig centraldammsugaren, som är standard i alla KABEs Royalvagnar. Smidigt och enkelt ansluter du bara dammsugarslangen och kan snabbt hålla rent från smulor i sittgruppen eller få bort sand från golvet, säger Patrik Trofast.

Särskilt leriga och smutsiga dagar är husvagnens utomhusdusch en särskilt uppskattad del av utrustningen. Här kan gummistövlar och golfutrustning sköljas av innan de plockas in i vagnen.

Innanför dörren finns en praktiskt instegsgarderob som ytterligare bidrar till att skapa ordning och reda i husvagns- vardagen. Här hittar du även en trådlös laddplatta för mobiltelefonen.


Bekväm dubbelsäng

Royal 600 CXL har en invändig karosslängd på 6 meter och totallängden är 8,20. Bredden är King Size, 2,50 meter. Det innebär att det finns gott om plats i sovrumsdelen för KABEs bekväma dubbelsäng, 196 x 140/118 cm, samt ett välutrustat ­badrum i vagnens bakre del.

Sovrummets inredning skapar en trivsam och ombonad känsla. Sängen bjuder på äkta KABE-komfort i form av en bekväm spiralmadrass, extra tjock bäddmadrass samt ställbar huvudände.

Här är det skönt att krypa ner efter en aktiv dag och tända läslampan eller kanske lyssna på musik eller en ljudbok med laddning från USB-uttaget vid sängen.

Badrummet är ljust och inbjudande med vridbar toalett, tvättställ, handdukstork och förvaring i både över- och underskåp.

– Om du väljer nya Royal 600 i DXL-utförande som tillval, ingår dessutom en separat duschkabin, tipsar Patrik.

Alla KABEs fördelar

Oavsett om du och din familj tänker ge er ut på långresor eller har säsongsplats på en campingplats så utmanas husvagnslivet ibland av väder och vind. Royal 600 CXL erbjuder alla KABEs fördelar, som bygger på mer än 60 års erfarenhet och utveckling för att leva upp till de tuffa kraven från det Skandinaviska klimatet, såväl sommar som vinter.

– Husvagnen är utrustad med KABEs egenutvecklade Safety Driving System, som gör det säkrare än någonsin att dra husvagnen på vägarna. Systemet bygger bland annat på ett chassi med längre dragbalkar och en krängningshämmande axel. Här finns även ett elektroniskt styrt antisladdsystem som standard.

KABE planerar att lansera nya Royal 600 CXL till sommaren, men du kan redan nu förhandsbeställa din alldeles egna Royal 600 CXL hos din KABE-återförsäljare, för leverans i höst.

Sofistikerad golvvärme

Det sköna inomhusklimatet skapas av KABE Smart Climate System, den unika kombinationen av isolering, ventilation och vattenburen golvvärme som ger KABEs husvagnar sina erkänt överlägsna året-runt-egenskaper.

Royal-vagnarna är dessutom utrustade med det sofistikerade golvvärmesystemet AGS II Pro, där golvvärmen kan styras separat och du kan välja att ha den igång eller avstängd, exempelvis på natten. Den intelligenta manöverpanelen KABE Smart D ingår också som standard. Smart D styr och övervakar husvagnens alla funktioner och kan dessutom kopplas till mobilen via en app.

Royal 600 CXL - KABE 2022

Rullande bostad

– KABE Royal 600 CXL är en komplett rullande bostad som passar den aktiva och kräsna husvagnsfamiljen. Genomtänkt och bekväm att bo i och samtidigt väldigt trygg att köra, konstaterar Patrik Trofast.

Gör ett besök hos din KABE-återförsäljare så får du veta mer om nya Royal 600 CXL och alla de andra fullutrustade husvagns­alternativen från KABE!

Teknisk specifikation


 • Totallängd 820 cm
 • Totalhöjd 278 cm
 • Totalbredd KS 250 cm
 • Karosslängd 695 cm
 • Karosslängd invändigt 600 cm
 • Höjd invändigt 196 cm
 • Bredd invändigt KS 235 cm
 • Bostadsyta KS 14,1 m2
 • Sovplats KS - Fram 225 x 205/150 cm
 • Bak XV2 196 x 140/118 cm
 • DXL 196 x 140/118 cm
KABE planerar att lansera nya Royal 600 CXL till sommaren, men du kan redan nu förhandsbeställa din alldeles egna Royal 600 CXL hos din KABE-återförsäljare, för leverans i höst.

Kontakta din KABE återförsäljare >

KABE reserverar sig mot ev. sakfel och felskrivningar. KABE förbehåller sig rätten till ändring av konstruktion och data utan föregående meddelande.

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.