Nyhet 2023! Smart Level

KABE-livet ska vara bekvämt och enkelt. Ända sedan starten har utvecklingen av KABEs produkter präglats av en ­strävan att alltid hitta nya och ännu bättre lösningar.


En bärande tanke i KABEs vision om det bekväma och enkla fritidslivet är att det ska fungera precis lika bra hela året, i alla slags väder.

Den vattenburna centralvärmen blev KABE-standard redan 1963 och bidrog till att lägga grunden för KABEs unika position som tillverkare av erkänt pålitliga året-runt-utrustade campingfordon.

I dag har husvagns- och husbilsproduktionen i småländska Tenhult utvecklats till en av Europas modernaste. Här finns KABEs eget teknikcentrum som ständigt jobbar för att ta fram innovativa idéer och produkter.

Smart Level i KABE elsystem

Vinnande KABE Smart D

Ett exempel är manöverpanelen KABE Smart D, som utsetts till vinnare i European Innovation Award.

KABE Smart D håller koll på alla de centrala funktionerna i din KABE. På den lättöverskådliga pekskärmen kan du styra värmepanna, golvvärme, belysning, AC, kylskåp med mera och du får information om nivåerna på färskvatten, gråvatten och batterispänning.

Med KABE Smart D Remote är det dessutom möjligt att fjärrstyra manöverpanelen via en app i mobiltelefonen. Då kan du till exempel starta AC:n redan på stranden för att komma hem till en sval och skön boendemiljö. Eller sitta i skidliften och komma på att det vore trevligt med lite mer värme och en välkomnande stämningsbelysning efter det sista kvällsåket i backen.

KABE Smart D ingår som standard i alla KABEs husbilar samt i husvagnarnas Royal- och Imperialserier.

Smart Level i KABE elsystem

Gasol, däcktryck och lutning

  • Panelen visar gasolnivån så att du inte behöver oroa dig för att gasolen oväntat ska ta slut under resan, exempelvis vid vintercamping eller utomlands då det kan vara svårt att hitta påfyllningsställen.
  • Däcktryckssensorn hjälper dig att alltid ha rätt lufttryck i däcken så att din körning blir extra trygg och bränsleeffektiv.
  • Nivåindikatorn visar fordonets lutning vid uppställning. Något som påverkar både trivseln och funktionerna i boendet.

Nya Smart Level gör med andra ord ditt bekväma KABE-liv ännu lite enklare!

KABE Smart Level finns som standard i Imperial samt som tillval i Novum, Royal- och Crown-bilarna och i husvagnarnas i Royalserie.

Vill du lära dig mer om vårt elsystem? Se vår teknikseminarium om Smart D elsystemet

Smart Level i KABE elsystem

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.