Nästa husvagn blir också en KABE. Något annat går ju inte!

Familjen Schärberg i Trollhättan är en aktiv och idrottande fyrbarnsfamilj som tillbringar många helger på badmintontävlingar runtom i Sverige. Då är det KABE-husvagnen som får logistiken att fungera.

Barnen är 11, 14, 16 och 22 år. Äldsta dottern Sofie har flytta hemifrån, men för Felix, Telma och Ludde är familjens KABE Classic 780 den fasta punkten när de ska förbereda sig och ladda inför nya matcher och turneringar.

— Telma, som är 14, spelar på landslags-nivå i sin åldersgrupp. Då blir det många tävlingar och mycket resande. Eftersom hela familjen är engagerad i badminton brukar vi åka tillsammans. Husvagnen är perfekt. Här har vi vårt eget boende med alla prylar på plats och behöver inte betala dyra hotellövernattningar för fem personer, förklarar pappa Björn.

Kvalitetskänsla

Familjen Schärberg har varit husvagnsägare i många år och för tre år sedan köpte de sin första KABE. Björn och hustrun Jennie hade saknat lite av kvalitetskänslan i sina tidigare husvagnar och ville ha en rejäl vagn som de kunde använda året runt.

Valet föll alltså på KABE och det blev precis så bra som familjen hade hoppats. Deras Classic 780, som är föregångaren till dagens Estate-serie, har en egen sovavdelning för barnen och det finns gott om plats för hela familjen i den bekväma sittgruppen.

— Vi är verkligen nöjda och kan konsta-tera att det skulle vara svårt i dagsläget att byta till ett annat varumärke än KABE. Här finns en helhetskänsla som vi inte upplevt tidigare, med kvalitet från grunden och många genomtänkta detaljer.

Vid några tillfällen har Björn, Jennie och barnen dragit sin KABE till Idre för vinter-camping och skidåkning. Det har fungerat jättebra. Men eftersom de beskriver sig själva mer som en sommarfamilj, så är det söderut de längtar när semestern kommer.


Isoleringen gör att det inte alls blir lika varmt inne i vagnen. Det funkar verkligen!

Det funkar verkligen!

I flera år har de åkt till Kroatien på sommaren. Här blev de positivt överraskade av KABE-vagnens fördelar i ett riktigt varmt klimat.

— Självklart kände vi till KABEs värme, isolering och ventilation och de överlägsna vinteregenskaperna. Men nu har vi också insett vad detta betyder när det är heta sommardagar. Isoleringen gör att det inte alls blir lika varmt inne i vagnen. Det funkar verkligen!

Resorna till Kroatien är något som hela familjen ser fram emot. De brukar ge sig iväg första dagen på semestern och Felix, Telma och Ludde tycker detta är den verkliga höjdpunkten på sommarlovet. Ett äventyr med massor av nya upplevelser, både under resans gång och när de kommit fram till campingplatsen.

Mycket att välja på

I takt med att barnen blir äldre och inte följer med på samma sätt längre tror Björn och Jennie att deras nuvarande Classic 780 så småningom kommer att kännas lite för stor.

— Så vi kikar lite på KABEs olika modeller och planlös-ningar. Det finns ju väldigt mycket att välja på även i de mindre storlekarna. Att vår nästa husvagn också kommer att vara en KABE är alldeles självklart. Något annat går ju faktiskt inte!


KABE Mercedes ServiceCare Complete
KABE auktoriserad verkstad

KABE Mercedes ServiceCare Complete
KABE Mercedes ServiceCare Complete

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.