KABECupen blev återigen en succé

I lördags genomförde Tenhults IF den tredje upplagan av KABECupen. Och precis som de tidigare åren fick vi uppleva en fantastisk fotbollsdag på KABEVallen. Det är underbart att få se barnens leenden när de tillsammans får spela fotboll och umgås på lika villkor och att de alla får känna sig som vinnare. I KABECupen – som är avgiftsfri – får alla spelare en medalj efter att de har spelat sina matcher.

Under den strålande sommardagen närvarade 178 lag från 33 föreningar runt om i Småland, vilket känns riktigt roligt. Vi i Tenhults IF vill bidra till att skapa ett livslångt idrottsintresse för barn och ungdomar och tror att Kabecupen är en viktig del i detta arbete. Vidare är vårt syfte med Kabecupen att verka för integration genom att alla barn och lag får möjlighet att medverka oberoende av ekonomi, bakgrund eller andra faktorer och att barn kan få uppleva Tenhult som landsbyggdsort, vilket vi i och med denna cup känner att vi till stor del lyckats med.

Utöver de 2 000 spelare och ledare från de deltagande lagen uppskattar vi också att omkring 3 000 besökare kom till KABEVallen under dagen. Vilken fotbollsfest!

Vi vill sända ett särskilt tack till våra sponsorer för den hjälp vi har fått till KABECupen. Tack KABE mfl.

Tenhults IF önskar er alla en fin sommar och med förhoppning att åter se er på KABEVallen i framtiden.

KABECupen KABECupen

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.