KABE på Elmia Husvagn Husbil

När KABE presenterade 2019 års nyheter på Elmia Husvagn Husbil var det både barnkammarlösningar och de riktigt exklusiva premium-modellerna som drog till sig uppmärksamheten.

KABE Elmia monter

Intresset för husbilar och husvagnar växer och nya generationer upptäcker friheten med en feriebostad på hjul. KABE visade hela sitt breda utbud och hade 46 husvagnar och 22 husbilar på plats i den 4000 kvadratmeter stora montern.

-I dag kan vi erbjuda fem olika husvagns- och husbilsserier, var och en med sina specifika fördelar och med olika alternativa planlösningar. Alla våra modeller är byggda för aktiv året-runt-användning. Något som efterfrågas av allt fler, berättar Joakim Karlsson, försäljningschef på KABE AB.

Året-runt-trenden är tydlig. Säsongen 2017/2018 ökade vintercampingen med 20 procent, enligt de svenska branschorganisationernas statistik.

-Här har KABE en absolut ledande ställning med unik isolering, ventilation och uppvärmning som garanterar ett skönt inomhusklimat även under de allra kallaste dagarna, säger Joakim Karlsson.

Världsnyhet

KABE har alltid varit steget före när det gäller värme och ventilation. 2019 lanseras ännu en banbrytande produkt, KABE SmartVent, som är ett nytt avancerat ventilationssystem med värmeåtervinning.

Den patentsökta världsnyheten presenterades i KABE-montern av Mikael Blomqvist, vice VD och teknisk chef på KABE.

-Förutom ökad kvalitet på inomhusluften bidrar KABEs nya ventilationssystem också till minskad energiförbrukning. Systemet med värmeåtervinning sänker energiförbrukningen med cirka sju procent med drift i kall yttermiljö.

KABE Elmia monter

Kompressorkylskåp

Bland de övriga uppmärksammade KABE-nyheterna kan nämnas Dometics nya innovativa kylskåp i 10-serien med förbättrad prestanda, helt ny design och dörrar som kan öppnas från två håll.

Nytt för i år är även möjligheten att välja ett kompressorkylskåp som inte påverkas av den omgivande temperaturen, som ej avger värme och som kan drivas med full köldkapacitet på 12 volt.

-Ett kompressorkylskåp tillsammans med solpaneler gör att du bli kan bli helt självförsörjande under sommaren, förklarar Mikael Blomqvist.

KABE Elmia monter

Modellåret 2019 får KABEs lyxigaste helintegrerade modeller (ej Classic) en vridplatta (där utdragsskena ej finns) i gasolkofferten som underlättar hanteringen av tunga gasoltuber. (Helintegrerad och Imperial)

Exklusiva Imperial

KABEs nya husvagn med frontkök gjorde stor succé när den första modellen presenterades för två år sedan. Året därpå fanns det fyra fina frontköksvagnar att välja mellan.

”-Modellåret 2019 kompletterar vi med 780 FK, en större version som efterfrågats av många matlagningsglada husvagns-entusiaster. 780 FK finns i både Royal- och Imperialutförande, berättar Joakim Karlsson.”

En annan uppskattad nyhet som visades på höstens Elmia-mässa är nya topputrustade Imperial i860, det senaste tillskottet bland KABEs helintegrerade husbilar i det exklusiva premiumskiktet. Nya i860 placerar sig storleksmässigt mellan de övriga bilarna i serien, Imperial i810 och i910.

-Vi säljer mer och mer av de större och mest exklusiva husbilarna och husvagnarna. Imperial är otroligt uppskattad som modellserie, vilket märktes tydligt på Elmia.

KABE Elmia monter

Rätt i tiden

Många unga familjer sökte sig till KABE-montern under de fem mässdagarna för att ta del av det stora utbudet av praktiskt inredda husvagnar med våningssängar och barnkammare.

-Vår satsning på prisvärda KABE Classic i familjeutförande ligger helt rätt i tiden, konstaterar Joakim Karlsson. Allt fler upptäcker också den mer utrustade Royal 740 DGDL med barnkammare, som är en vidareutveckling av storsäljaren Classic 660 DGDL.

För barnfamiljer med husbilsdrömmar eller mor- och farföräldrar som ibland har barnbarnen med på resan är KABE Crossover ofta ett lockande alternativ. Modellen är en vidareutveckling av KABEs halvintegrerade bilar med en nedsänkbar extra dubbelbädd. En av mässans säljraketer blev nya x780 LQB, som har centrerad dubbelsäng och delad dusch/toalett.

-Vi är glada och stolta över att kunna visa det bästa och det senaste inom design och teknisk utrustning och samtidigt så otroligt många valmöjligheter, säger Joakim Karlsson. Nu ser vi fram emot att möta ännu fler KABE-kunder på höstens återstående mässor runtom i Europa!

KABE Elmia monter KABE Elmia monter KABE Elmia monter

Tack alla Elmia-besökare för att ni gjorde mässan till en höjdpunkt för oss detta året!

För dig som missade Elmia Husvagn Husbil. Närmsta tiden har våra återförsäljare Roadshow med 2019 modeller på plats. Varmt välkommen till din lokala KABE återförsäljare.

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.