Från 30 minusgrader till lika många plusgrader

Det svenska entreprenadföretaget Dala Rail & Snow har mer erfarenhet än de flesta av att använda KABEs produkter i riktigt krävande miljöer och klimat.

Dala Rail & Snow erbjuder kvalificerade tjänster inom järnvägssektorn, som spårsvetsning och andra typer av underhålls- och säkerhetsarbeten på den svenska och norska järnvägsmarknaden.

– Det innebär att våra medarbetare periodvis jobbar långt hemifrån och i ganska otillgängliga miljöer. En bra lösning för oss är därför att hyra husvagnar från KABE Rental, förklarar Anders Adolfsson, divisionschef i norra Sverige.

Dala Railsnow vinter - KABE 2022

Norrländska skogarna

Anders har 25-årig erfarenhet av KABE under sina mer än 30 år i branschen. Boendeformen är uppskattad av de anställda som ofta har långa arbetspass på 11-13 timmar per dag, sju dagar i sträck, för att sedan vara lediga i sju dagar.

Ibland kan de hyrda vagnarna stå uppställda på en campingplats. Men när spårarbete ska utföras i glesbebyggda områden, kanske ute i de norrländska skogarna, kör Anders eller någon i arbetslaget husvagnarna till ett eget läger i närheten av arbetsplatsen.

– Det fungerar mycket bra. I husvagnen finns allt som behövs efter en lång arbetsdag. Killarna tycker det är skönt att ha sin egen bostad, där de kan laga mat, kolla på film och koppla av. Vid behov har vi mobila elverk för att exempelvis kunna köra AC:n på sommaren.

Smaragd 520 XL - KABE 2022

”Fruktansvärt nöjda!”

När vintern kommer är det viktigt att också ha med sig extra gasoltuber. Det händer att temperaturen utomhus sjunker ner mot 40 minusgrader. Då krävs både el och gasol för att behålla den sköna värmen inne i vagnen.

Anders är mycket imponerad av KABEs uppvärmningssystem och den genomtänkta vinterkomforten, som underlättar tillvaron för hans medarbetare i en tuff och krävande arbetsmiljö.

– 30 minus är normalt för oss här i Norrland, men det kan också bli 30 grader varmt på sommaren. Detta är en viktig anledning till att vi valt KABE Rental som leverantör. Vi är fruktansvärt nöjda! Det är allmänt hög standard på uthyrningsvagnarna som aldrig är äldre än sex år och de är alltid fräscha och fina, konstaterar Anders Adolfsson.

Hotell på hjul - KABE 2022

KABE Rental

KABE Rental är ett separat bolag i KABE-koncernen som startade 1998. I dag finns 350 husvagnar för uthyrning, som förmedlas via 16 depåer runtom i landet. Det finns även husbilar att hyra.

KABE reserverar sig mot ev. sakfel och felskrivningar. KABE förbehåller sig rätten till ändring av konstruktion och data utan föregående meddelande.

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.