Förläng golfsäsongen med KABE

Sommaren är kort, men golfsäsongen brukar lyckligtvis vara längre. I synnerhet för oss KABE-ägare. Har du en tillräckligt entusiastisk inställning till golfspelet och dessutom får lite extra hjälp av klimatet hinner du kanske inte ställa undan klubborna för vintern.

För alla oss som älskar KABE-livet handlar golfutflykten inte bara om att försöka få den lilla vita bollen i hålet. När vintern till sist kommer så brukar stunderna vi minns vara de mysiga kvällarna i värmeljusens sken eller en tidig frukost med en otrampad daggskimrande fairway utanför det egna fönstret.

Hole in one

Det händer förstås att även golfrundan blir minnesvärd. Vi tillbringade påsken på några olika golfbanor i Småland och Halland och inledde med en skärtorsdagsrunda på Isaberg GK. På tredje hålet gjorde maken sitt livs första hole in one. Vid hål sju började det snöa.

Sedan mötte vi den spirande våren och njöt av det havsnära läget vid Ringenäs GK utanför Halmstad och en övernattning med fågelkvitter på anrika Ryfors GK i Mullsjö, där det spelats golf sedan 1888.

Det är enkelt att besöka olika golfbanor med husbil eller husvagn. Du har allt du behöver i din KABE och kan förstås också använda golfklubbens restaurang, omklädningsrum, duschar och liknande.

Förläng golfsäsongen med KABE - Carina

Husbils- och husvagnsplatser i riktigt fina lägen

Golfbanorna ligger oftast i vacker naturmiljö och många har placerat sina husbils- och husvagnsplatser i riktigt fina lägen. På Wiredaholm Golf i Aneby bor du på en kulle under stora ekar med utsikt över golfbanan och Viredaholmssjön. Grönhögen, på södra Öland, erbjuder en avskild campingdel i skydd för vindarna över det vidsträckta Alvaret.

Emmaboda GK ligger i det lilla samhället Vissefjärda i den småländska glas- och utvandrarbygden. Vid kanten av Kyrksjön, en bit in på golfbanan, finns en jättefin minicamping med tillgång till brygga, grillplats och en egen servicebyggnad. Vi bodde där en helg i november och fick uppleva en magisk kvällsstund på bryggan i absolut tystnad, omgivna av sjöns mörka vatten och ett osannolikt stjärnbestrött himlavalv.

Förläng golfsäsongen med KABE - husvagn

Solheim Cup i Tyskland

Den allra bästa golfen får du vanligtvis vara med om som åskådare. Vi har gjort KABE-utflykter till Nordea Masters utanför Malmö. När det var dags för det europeiska damlaget att möta amerikanskorna i Solheim Cup på en golfbana strax utanför Heidelberg passade vi på att planera in en Tysklandsresa.

På vägen ner körde vi genom Moseldalen, med besök på sagoslottet Burg Elz och promenader i små charmiga vinstäder. Längs hela Mosel finns gott om campingplatser och området är väldigt välbesökt, i synnerhet under hösten då det anordnas vinfestivaler i vartenda samhälle.

Förläng golfsäsongen med KABE - åskådare

Mot slutet av veckan kom vi fram till St. Leon-Rot, som var det egentliga målet för vår resa. Där bodde vi på en campingplats i ett friluftsområde och kunde cykla till golftävlingen, drygt en halv mil därifrån.

Solheim Cup är damgolfens motsvarighet till herrarnas Ryder Cup. Tävlingen arrangeras vartannat år och de två senaste gångerna hade Europalaget tagit hem den prestigefyllda segern.

Förläng golfsäsongen med KABE - experter

Inne på det stora tävlingsområdet hade vi snart utrustat oss med blågula Europa-flaggor och lite andra hjälpmedel för att kunna heja fram laget som bland annat bestod av svenska Caroline Hedwall och Anna Nordqvist samt lagkapten Carin Koch och vice kapten Annika Sörenstam.

Solheim Cup 2015 blev en otroligt spännande tävling och en riktigt häftig golfupplevelse för oss. USA-tjejerna vann till sist och nästa gång möts lagen i Des Moines, Iowa, USA. Då följer vi nog tävlingen framför TV:n i vår ombonade KABE vid en golfbana någonstans i Sverige. De blågula flaggorna har vi kvar och det finns många husvagns- och husbilsvänliga golfklubbar kvar att besöka!

Förläng golfsäsongen med KABE - husbil Förläng golfsäsongen med KABE - mysigt

Artikel från Husvagnsliv nr 2 2016

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.