Fina omdömen i fackpressen

KABE:s husbilsmodeller provkörs med jämna mellanrum av journalister från olika branschtidningar. Här är utdrag ur artiklar och de flesta finns i sin helhet på nätet för läsning i sin helhet.

De 10 komfortablaste husbilarna jag kört:
KABE Novum 750 LGB

”I denna artikel listar jag de husbilar jag själv kört och som bjuder på extraordinärt fin färd. Modeller jag minns extra väl just för att de var extra trevliga att köra.”

”Detta är modellen som inspirerade mig att skriva denna artikel. En av de absolut bästa körupplevelser jag haft i en husbil. Den sticker ut för att den inte bara är bekväm. Den är dessutom en fin kombination av trygghet och körglädje. Det sistnämnda ett ord jag tidigare bara använt om betydligt kortare husbilar.”

”På de små ringlande vägarna utanför Tenhult som jag kört på ofta och känner väl kommer jag på mig att åka mer avslappnat, med mer kontroll och fortare än i andra husbilar. Jag brukar på dessa vägar ha svårt att uppnå lagstadgad maxhastighet innan reptilhjärnan griper in och får mig att sakta ner. I den här husbilen har jag svårt att inte åka för fort.”

Allt om husbilen.se, text Stefan Janeld

Läs artikeln i sin helhet

KABE Novum 750

Mycket goda köregenskaper hos KABE Royal

”De nya Mercedesbyggda crossovermodellerna har framhjulsdrift, 9-stegad automatlåda och en motor på 170 hk. Här finns modern personbilsteknologi i form av ett bra multimediasystem, ­navigator, LED-belysning, autobroms, regnsensor, attention assistance, ­sidvindsstabilisering och mycket annat.”

”Fem sovplatser - Längst bak finns en dubbelsäng med spiralmadrass, extra tjock bäddmadrass, ställbar huvudände och en stoppad sänggavel med läslampor och stämningsbelysning. Badrummet har vridbar spoltoalett, duschkabin och tvättställ med över- och underskåp. Sittgruppen består av en mjukt formad vinkelsoffa och ytterligare en sittplats som med förarhyttens svängbara stolar skapar en matplats för fem personer. Dinetten vid sittgruppen är nedbäddbar. Totalt kan upp till fem personer sova i Royal x780 och x880. Som standard finns fyra bältade platser, som tillval finns en femte.”

Allt om husvagn, CampingSverige.se

Läs artikeln i sin helhet

KABE Novum 750

Provkörning: KABE Imperial i 910 QB

”När Kabe presenterar sina 2024-nyheter på Hooks Herrgård utanför Tenhult tar vi direkt deras finaste modell. Helintegrerade Imperial i 910 QB på Mercedes. En husbil byggd för den som vill ha - ALLT!”

”Sprinterns härliga automatlåda gör det lätt att komma iväg och bidrar till att detta är en lättkörd husbil så länge man kommer ihåg den utsvängande rumpan. Rakt fram är färden stadig längs väg 30 söderut och sedan in på kurvigare Hokvägen.”

”Något jag också lägger märke till under färden är den fina ljud­isoleringen. Det enda som hörs är lite sus från en taklucka men annars märks det att isolering inte bara är bra mot kyla utan också oväsen. Kabe isolerar noggrannt hela hytten med golvet samt torpedväggen och det ger resultat även mot vägljud och vindljud.”

Tidning Husbil & Husvagn, text Jimmie Öbom


Läs artikeln i sin helhet (betalvägg)

KABE imperial 910 husbil

Kabe TM Van 690 LB 4×4

”Det här är andra gången jag umgås med Kabes plåtis. Förra gången var det i en köldkammare där vi testade bilens isolering och värmesystem. Ett test där bilen imponerade rejält. Kort sagt kan ingen köldkammare knäcka denna bil. Och därmed är även Kung Bore chanslös. Som vinterbostad är detta en av marknadens bästa plåtisar.”

”Redan i basutförande, med lång hjulbas, bakhjulsdrift och ­tvillinghjul är det en riktigt kompetent vägvagn på vinterväglag. Lägg till det drift på både fram och bakaxel och du kan tryggt åka året runt.”

”Att bilen kostar en hygglig slant är helt klart. Men sett till konkurrenterna på marknaden är den fortfarande prisvärd, jämfört med vissa rent av billig. Tyska premiumplåtisar på Mercedes kostar lika mycket när de är en meter kortare, klenare utrustade och bara har fyra däck att greppa med.”

Allt om husbilen.se, text Stefan Janeld

Läs artikeln i sin helhet

KABE Novum 750

KABE Novum 750 LGB – när alla goda ting är tre

”Givetvis är samarbetet mellan de tre premiumparterna KABE (bodelsbyggen), AL–KO (chassi) och Mercedes (själva bilen) en fullträff i sig.”

”Värme och ventilation är i absolut världsklass. Den ljusa, öppna entrén – givetvis utrustad med bred entrédörr (Hartal Evolution), klädkrokar, konvektor, uppvärmt skoskåp och ett kraftigt handtag – är formidabel."

"Den interiöra designen är både varm och ombonad. Tycker personligen att träkänslan i kombination med de mjuka linjerna är riktigt tilltalande.”

Husvagn & Camping, text Anders Wallsten

Läs artikeln i sin helhet

KABE Novum 750
Köpa ny husbil - välj en KABE
  • Vi har marknadens mest välutrustade husbilar – redan i sitt standardutförande.
  • Utrustade med den senaste teknologin för att göra din KABE-upplevelse så bekväm och praktisk som möjligt!
  • Vårt breda modellsortiment med 30 planlösningar speglar vår målsättning: En KABE för alla.


Designa din egen KABE

KABE Designa din egen KABE

Hitta rätt KABE för er familj


KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.