"Compact living i sin allra bästa form"

Tanken var egentligen att köpa en större båt, med ruff och övernattningsmöjlighet. I stället blev familjen Lingårdsson från Göteborg husvagnsägare. Något de aldrig ångrat.


– Det finns inget så avkopplande som att bo i husvagnen! Då släpper vi all stress och bara njuter. Vår nuvarande KABE-husvagn, en Royal 600 XL, har vi haft sedan 2017 och vi är fortfarande lika nöjda, säger Ingegerd och Arne samstämmigt.

När KABEs reporter pratar med paret ­Lingårdsson har de just firat in det nya året på Caravan Clubs camping i Tandådalen. Här har de haft säsongsplats med vinteruppställning de senaste åtta åren.

Trots att det är 100 mil tur och retur till deras vinterparadis och båda makarna är förvärvsarbetande, så tillbringar de alla storhelger här och åker även upp ett stort antal gånger varje säsong över en vanlig weekend.

– Fast under sportlovet försöker vi hålla oss borta, så att sonen med familj kan få möjlighet att vara här.

Familjen Lingårdsson och deras KABE husvagn

KABE – en självklarhet

Att det ska vara en KABE om man vill ha en riktigt bekväm vintercamping tycker de är en självklarhet. Efter att ha testat ett annat husvagnsmärke upplever de också många andra KABE-fördelar som de inte kan tänka sig att vara utan.

– Förutom överlägset bra värme, isolering och ventilation så uppskattar vi den gedigna känslan, den sköna bäddkomforten, kvaliteten på dynorna i sittgruppen, alla belysningspunkterna och den där speciella mysfaktorn som uppstår inne i vagnen av de mjuka väggarna och materialet i innertaket.

På frågan om ett par i 60-årsåldern inte lika gärna kan bo på hotell eller hyra en stuga när de åker till fjällen, blir svaret: ”Nej!”

– Det är inte alls detsamma. Vi hyrde alltid stuga förr, och det var ju också mysigt, fast på ett helt annat sätt. Det blir mer opersonligt. Här i husvagnen har vi vårt eget hem och våra egna grejor, det är väldigt stor skillnad, förklarar Ingegerd.

Vinter-finurligheter

För Arne handlar husvagnslivet till stor del om lugnet som infinner sig när man inte har så mycket man måste göra, men ändå har saker att pyssla med. Han skottar snö, hämtar vatten, tömmer avfallstanken och trivs med det sociala umgänget på camping­platsen där man träffar likasinnade och alltid möter någon att ”tjöta med” – om man vill, annars låter man bli.

Här hjälper man varandra och delar med sig av erfarenheter och goda råd, så att vinter­vistelsen fungerar så smidigt och enkelt som möjligt.

– Jag är lat av naturen och gillar att gå runt och fnula på arbetsbesparande idéer. Man får alltid nya tips och den här säsongen har jag gjort en vattensläde med hjälp av en låg brödback som jag monterat på ett par miniskidor. På så sätt kan vi dra hem fyra 10-litersdunkar med vatten på en gång och ta med gråvattentanken för tömning samtidigt!

En annan vinter-finurlighet är den guldfärgade nyårsballongen från något år tillbaka, som numera tjänstgör som ett effektivt hjälpmedel när husvagnen ska lämnas kvar efter helgen och allt vatten ska tömmas ur systemet för att inte frysa. De allra sista dropparna pressas ut med hjälp av luften i den uppblåsta ballongen som fästs på kranen.

Frihet och rörlighet

När våren kommer drar Ingegerd och Arne husvagnen hem till Göteborg igen. Där blir den dock inte stillastående särskilt länge eftersom de båda är golfare och gillar att åka omkring och spela på olika banor.

– Det finns många fina uppställningsplatser på golfbanorna nuförtiden och det blir väldigt trevliga helgutflykter under vår och höst. På sommar­semestern brukar vi åka söderut med husvagnen till Kroatien, Italien eller Spanien.

De rekommenderar alla som ännu inte gett sig ut på nån längre resa med sin KABE att göra det. Man får vara med om så många fantastiska upplevelser och det är något alldeles speciellt att känna friheten och rörligheten med ett eget boende, menar Ingegerd och Arne.

– Compact Living i sin allra bästa form och med väldigt hög standard!

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.