Absolut komfort - KABE Estate

Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer. TEXT Anders Wallsten

FINNS DET INTE en uppsjö av varumärken och modeller att välja mellan? Jodå, men om ni är ute efter en vagn som är klippt och skuren för såväl sommar- som vinteraktiviteter samt är utrustad med våningssängar för barnen, alternativt barnbarnen – ja, då är det mycket möjligt att det är en svenskbyggd Kabe ni kommer att tråna efter.

KABE Estate sovrum 2022

Det frigörs massvis med yta när sängen blir tvärställd. Fast att kanske behöva klättra över sin partner är å andra sidan ingen hit. På bilden ses också det svarta, och mer konservativa tygvalet Belleville.

Inom Kabes digra sortimentportfölj finns det inte mindre än 51 olika barnkammarvagnar (husvagnar som är utrustade med våningssängar). Stor familj? Inga problem. 15 av dessa har nämligen våningssängar med alternativet tre bäddar istället för två. De barnanpassade varianterna är fördelade på serierna Estate, Ametist, Safir, Royal, Hacienda och Imperial i storlekar från 558 till 1 035 centimeters karosslängd. Har då alla dessa samma typ av planlösning? Givetvis inte! Vissa modeller har våningssängarna bredvid en fransk säng allra längst bak. Andra har ett fordonsbrett hygienutrymme i akterpartiet – och sedan kommer sängarna. Våningssängarna kan även dela på utrymmet längst bak med toalett/dusch. I dessa fall är den franska sängen centralt placerad. Eller som i vårt testobjekt 600 GDL där bäddplatsen för de vuxna är fram och ungarnas i aktern.

KABE Estate sovrum bak 2022

Det frigörs massvis med yta när sängen blir tvärställd. Fast att kanske behöva klättra över sin partner är å andra sidan ingen hit. På bilden ses också det svarta, och mer konservativa tygvalet Belleville.

SOM NI SER på överskåpsluckorna är det en Estate vi har tagit i besittning, en ny serie. Eller ny och ny förresten, den hette tidigare Classic och är Kabes egen instegsserie. Fast här och nu i en helt omarbetad och modern tappning som har tagit husvagnsentusiasterna med storm. Just denna planlösning är en favorit bland många barnfamiljer eftersom den känns extremt rymlig. Detta beror till stor del på att den tvärställda dubbelbädden är placerad allra längst fram intill entrédörren. Det gör att den stjäl så lite som möjlig av vagnens totala boyta (14,1 kvadrat- meter). Således blir det stort utrymme över till vardagliga sysslor som utförs i vaket tillstånd. Centralt i vagnen finns dess hjärta – köket och sittgruppen – som båda håller hög klass. Den långa köksbänken inbjuder till att bolla bland livsmedlen och även till att laga en och annan kulinarisk rätt vid sidan av kidsens favoriter – korv stroganoff eller spagetti med köttfärssås. Fläkt finns, utdragbar skärbräda och en mängd förvaringslådor likaså. Komforten bland soffdynorna går inte heller av för hackor. Allra bäst trivs man i de svängda hörnen. Ett plus i kanten får dessutom de utdragbara förvaringslådorna under soffan.

KABE Estate sovrum bak 2022

Lite vågat kanske, men håll med om att det gröna tyget Appleton samtidigt känns fräscht.

Kvalitetsstämpel

KABES SYFTE – att skapa ett prisvärt alternativ till det övriga sortimentet – har man lyckats mycket bra med. För trots att Estate är av arten instegsmodeller i 17 olika planlösningar har de en utrustningsnivå som få konkurrenter mäktar med. Alla grundläggande värden som gör de olika vagnarna till en äkta Kabe finns där. Det är stilsäkert. Det är nästan som hemma och det handlar i varenda liten vrå om smart komfort som passar för året-runt-bruk. Rent estetiskt är det passande att ta till filmtiteln Tillbaka till Framtiden. Interiört har nämligen designavdelningen hämtat inspiration från den stilrena enkelheten som många av oss känner igen från 1950-talet. Ta bara överskåpens raka linjer som ett exempel, eller att sofftextil kan väljas i två olika kulörer. Antingen den konventionella, svarta Belleville eller varför inte den betydligt mer vågade, gröna Appleton. För att ni ska se hur skillnaden blir har vi fotat dem båda två. Exteriört är vi så långt ifrån 50-talet som man kan komma via en unik dekalsats med lite 3D-känsla. Hänger den nya bakgaveln som kom 2021 med? Jajamensan, bara det bästa är gott nog – även i och på en Estate.

Fotnot: Testobjektet Estate 600 GDL tillhör en av de 15 barnkammarvagnar som kan beställas med tre våningsbäddar.
Hitta en KABE återförsäljare >

KABE reserverar sig mot ev. sakfel och felskrivningar. KABE förbehåller sig rätten till ändring av konstruktion och data utan föregående meddelande.
KABE Estate badrum bak 2022

Även i hygienutrymmet är allt som önskas på sin plats.

KABE Estate förvarning bak 2022

Smart förvaringslådor som finns under soffan.

KABE Estate köket 2022

En köksmiljö som inte går av för hackor. Det är stort, gediget och användarvänligt.

KABE Estate information 2022

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.