KABE AB förvärvar fastighet på Torsvik, Jönköping för att möjliggöra ytterligare expansion för koncernen

2017-04-04

Fastigheten som är på 20 000 m2, ligger utmed E4 strax söder om Jönköping och kommer att tillträdas under kvartal 4 2017.

KAMA Fritid AB, ett helägt dotterbolag till KABE AB, kommer att flytta hela verksamheten från Tenhult till den nya fastigheten.

KAMA Fritid AB är Nordens största tillbehörsgrossist av artiklar för mobilt boende och reservdelar för husvagnar och husbilar. Bolaget har 28 anställda och omsatte 2016 225 MSEK. KAMA Fritids verksamhet har vuxit kraftigt de senaste åren och en fortsatt expansion säkerställs genom detta förvärv.

Schur Ekmans Kartong AB som idag bedriver verksamhet i fastigheten kommer att kvarstå som hyresgäst i delar av fastigheten.

Lokalerna i Tenhult kommer att användas av KABE Husvagnar AB för den utökade husvagns- och husbilsproduktionen som koncernen just nu investerar i.

        Vi är mycket nöjda med förvärvet av fastigheten, då KAMA Fritid är en viktig del av KABE-koncernen där vi ser stora tillväxtmöjligheter, konstaterar Alf Ekström, koncernchef på KABE AB.

För ytterligare information kontakta Koncernchef Alf Ekström, tel. 036-39 37 01 eller mobil 070-744 29 94.

www.kamafritid.se

KABE-koncernens huvudsakliga verksamhet består av tillverkning och försäljning av husvagnar, husbilar och campingtillbehör till den Europeiska marknaden. Med starka varumärken och ett brett produktsortiment ska KABE vara en fullsortimentsleverantör till återförsäljarna. KABE har sedan starten ständigt utvecklats och är idag en koncern med dotterbolag såväl i Sverige som utomlands. Totalt omsätter koncernen ca 2,0 miljarder kronor (2016) och antalet anställda uppgår till drygt 530 personer. KABE AB är noterat på OMX Nordiska Börs, Stockholm, Nordiska Listan, Small Cap.

Vidare upplysningar lämnas av VD och koncernchef Alf Ekström. Telefon 036-393701 Mobil 070-7442994.

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.