KABE vann tre priser i internationell tävling

KABE vann hela tre förstapriser i den prestigefyllda tävlingen för campingbranschen, Årets husbil 2023 och Årets husvagn 2023 samt European Innovation Award (EIA) i Stuttgart.
- Vi är mycket stolta, säger Niclas Steén, försäljningschef på KABE.


145 produkter i 17 kategorier skickades i år in till tävlingen vars gala traditionsenligt äger rum andra helgen i januari i på internationella campingmässan CMT i Presence på Stuttgarts mässområde. 14 facktidskrifter från olika europeiska länder står bakom priset, vilket premierar smarta och innovativa idéer och produkter som gynnar konsumenterna.

KABE har tagit hem EIA-priser förut. Nu kom ännu ett kvitto på det svenska företagets starka position som producent inom fritidsfordon. – Det smäller alltid högt att prisas i den här hårda konkurrensen, det ger en rejäl skjuts framåt, säger Niclas Steén.

Den tyngsta klassen Årets husbil 2023 vann KABEs Royal-serie i kategorin halvintegrerade importerade husbilar i prisklassen över 70 000 euro. Utmärkelsen delas ut av Pro Mobil, Europas största husbilsmagasin.

Den andra förstaplatsen kom i kategorin för Estate-serien i övre medelklass för importerade husvagnar, utsedd av campingmagasinet Caravaning och den tredje, branschjournalisternas European Innovation Award (EIA), i kategorin Fordonsutrustning. Här prisades KABEs nya funktion, "Smart level", vilken kontrollerar gasolnivå, däcktryckssensorer och nivåindikator för lutning vid uppställning av fordon.

I år var det totalt 14 000 läsare som skickade in sina röster för att utse vinnarna. Initierat och sponsrat av redaktörerna i Europas ledande husvagnsländer, står European Innovation Award för innovationer i en bransch som passionerat är dedikerat till kvaliteten på fritiden för miljontals människor.

EIA
EIA
EIA

KABE använder cookies!

För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade erbjudanden använder vi cookies.