SÄKER PÅ VÄGEN

SOMMAR SOM VINTER.

Vi har stor respekt för de utmaningar man ställs inför på de skandinaviska vägarna. Halka, väta och snabba temperaturväxlingar är bara några exempel. Därför lägger vi stora resurser på din säkerhet. När du köper en KABE får du en husvagn byggd i en av Europas modernaste husvagnsfabriker, utvecklad för att göra din körning maximalt säker och bekväm.

Alla KABE husvagnar är utrustade med vårt egenutvecklade KABE Safety Driving System. Ett system som gör det säkrare än någonsin att dra husvagnen på vägarna. KABE Safety Driving System innebär bland annat ett chassi med längre dragbalkar och en krängningshämmande axel. I modellerna Royal, Imperial och Hacienda ingår även ett elektroniskt styrt antisladdsystem.

Om vagnen börjar kränga känner systemet av det på några tusendelar av en sekund och stabiliserar upp hela ekipaget genom en omedelbar och mjuk inbromsning. Sedan länge är friktionskoppling standard i alla KABE-vagnar, liksom 8-lagerdäck som gör att husvagnen klarar påfrestningar ännu lite bättre.

KABE Safety Driving System.

Chassi med varmgalvaniserade stålprofiler. Elektroniskt styrt antisladdsystem gör vagnen extra trygg på vägen (ej Classic). Axlar som ger behaglig och stabil körning. Längre och stabiliserande dragbalkar

Elektroniskt styrt antisladdsystem - Kabe

Extra vridstyvt chassi.

Extra balkar mellan längsgående chassireglar ger stabilare golv och extra vridstyvt chassi. Mellanbalkar för bästa stabilitet. Chassit har utliggare från längsgående sidobalk för att avlasta från tyngden där golv och vägg är sammanfogade. Karossen tål mycket hög belastning, till exempel när stora mängder snö ligger på taket.

Extra vridstyvt chassi - Kabe

Däcken och kopplingen.

Däck på enkelaxlade vagnar är av typ 8-lagers däck. Boggievagnar har 14” lågprofildäck. Alla vagnar har friktionskoppling.

Däcken och kopplingen - Kabe

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen. Läs mer