SÄKER PÅ VÄGEN

SOMMAR SOM VINTER.

Vi har stor respekt för de utmaningar man ställs inför på de skandinaviska vägarna. Halka, väta och snabba temperaturväxlingar är bara några exempel. Därför lägger vi stora resurser på din säkerhet. När du köper en KABE får du en husvagn byggd i en av Europas modernaste husvagnsfabriker, utvecklad för att göra din körning maximalt säker och bekväm.

Alla KABE husvagnar är utrustade med vårt egenutvecklade KABE Safety Driving System. Ett system som gör det säkrare än någonsin att dra husvagnen på vägarna. KABE Safety Driving System innebär bland annat ett chassi med längre dragbalkar och en krängningshämmande axel. I modellerna Royal, Imperial och Hacienda ingår även ett elektroniskt styrt antisladdsystem.

Om vagnen börjar kränga känner systemet av det på några tusendelar av en sekund och stabiliserar upp hela ekipaget genom en omedelbar och mjuk inbromsning. Sedan länge är friktionskoppling standard i alla KABE-vagnar, liksom 8-lagerdäck som gör att husvagnen klarar påfrestningar ännu lite bättre.